BILARNA


INFORMATION [BILAR] | TRAFIKSKOLE-INTERNATET

Trafikskole-Internatet har totalt sex bilar, där två utav bilarna är  automatväxlade. Trafikskolan använder sig till mestadels utav Volvo bilar, detta bland annat med tanke på bilarnas slittålighet och styrka men också för  säkerheteten som medförs i bilarna. Volvo bilar gör det säkerhet för både föraren, passageraren och andra trafikanter ute i trafiken.

DUBBELKOMANDO:

Dubbelkommando är helt enkelt en samman koppling av pedalerna som gör det möjligt för läraren att ingripa i svåra trafik situationer. Detta är också ett verktyg som kan används för att minska risken för eleven och läraren att hamna i farliga trafik situationer. Alltså är ”dubbelkommandot” något som ökar säkerheten ytligare för förare, passagerare och övriga trafikanter.

MANUELLT VÄXLADE BILAR:

Trafikskole-Internatet har tillgång till fyra stycken manuellt växlade bilar, varav två utav bilarna är Volvo v60 och de resterande två bilarna är s60. Alla fyra bilarna är ”turbodieslar”.

AUTOMATVÄXLADE BILAR:

Trafikskole-Internatet har också tillgång till två stycken automatbilar, en utav bilarna är en Volvo v70 ”turbodiesel”. Dessutom har Trafikskole-Internatet nu också en nyare Ford Mustang Mach-E som drivs utav 100% el.

SAMMANFATTNINGSVIS:

Alla bilarna på Trafikskole-Internatet är både lättkörda och miljövänliga men främst är dom väldigt säkra för både förare, passagerare och övriga trafikanter. Alla övningsbilarna är godkända och har installerade dubbelkommandon som gör att trafikskoleläraren alltid har möjligheten att ingripa under körningen, detta för att kunna hjälpa eleven som övningskör att ta sig ur svåra situationer men samt för att kunna undvika att eleven och läraren hamnar i farliga situationer.

Gratis Wi-FI

Ni kan gärna ta med laptop eller ipad till skolan. Datatesterna fungerar nu på era egna datorer.

Följ oss på Facebook